![](https://bdb1705b93.cbaul-cdnwnd.com/e3400cd141336728aab623d042d2120d/200000056-17719186af/50000000.jpg?ph=bdb1705b93)
Výživa na jaře
18.04.2018 15:02Zdravím vás v krásném jaře,
tentokrát bych vás chtěla inspirovat, jak si zpestřit nápoje, které můžete pít v tomto obdob a díky nimž můžete dodat tělu to, co právě na jaře potřebuje. Je to zejména hodně vitaminů a minerálů a ty dostaneme nejlépe do těla tak, že přidáme do jídelníčku hodně zelené zeleniny (pórek, kapusta, petrželová nať, řapíkatý celer, polníček, ledový salát, zelí, růžičková kapusta, brokolice atd.) a nejlépe zeleninu divokou, právě rašící v přírodě (pampeliškové listy, bršlici, kopřivy, ptačinec, šťovík, sedmikráskové listy, česnek medvědí apod.)
Zeleninu jezte hlavně syrovou, nebo si udělejte svůj nápoj doma, nebo můžete zeleninou zdobit polévky a teplá jídla, nebo ji i krátce podusit z ostatní zeleninou, či si udělat špenát z kopřiv či bršlice. Čerstvou jarní zeleninu lze uchovat po zbytek roku i ve formě vynikajícího domácího pesta.
—————